Mindenképpen forduljon mosógépszerelőhöz a következő meghibásodásoknál:

Amennyiben mosógépe meghibásodnak, saját jól felfogott érdekében ügyeljen a következőkre:

Amennyiben a gép leverte az automatát, azonnal húzza ki a konnektorból, illetve az automata visszakapcsolása után NE PRÓBÁLJA újra bekapcsolni!


Ha a szűrő az idők során nagyon megszorulna, NE PRÓBÁLJA erőszakkal kivenni, mert a műanyag eltörhet, és akkor is cserélni kell, ha egyébként egy tisztítás elég lenne!


Ha beleesne valami a dobba, NE PRÓBÁLJA MEG kivenni, hívjon mosógépszerelőt!


Amennyiben a fentiekre ügyel jelentősen meghosszabbíthatja készüléke élettartamát. Bármilyen kérdése lenne, hívjon bizalommal!

stop

Idegen tárgyak a mosógépben

Szinte mindenkivel előfordult már olyan baleset, hogy a mosás előtt elfelejtette kipakolni a nadrág vagy ing zsebét és benne maradhatott aprópénz, kulcs vagy egyéb tárgyak, vagy a melltartó fém merevítője kibújt a helyéről, esetleg egy-egy ékszer került a mosandó ruhák közé és hasonló események, amelyek a mindennapos házimunka végzés során előfordulhat. Ezek az idegen tárgyak gyakran bekerülhetnek a mosógépekbe, melyet már csak akkor veszünk észre, amikor furcsa zörejek hallatszanak az üzemelő gépből, azonban az idegen tárgyak komoly károkat is okozhatnak egyes esetekben.

A mosógép szempontjából veszélyes helyzetek adódhatnak egy-egy idegen tárgytól, hiszen a melltartók fém merevítői könnyedén beakadhatnak a dobba, esetleg bejutva kitéphetik a fűtőszálat vagy bármilyen tárgy bejuthat a szivattyúba és tönkreteheti, illetve számos egyéb eset is előfordulhat, melyek komoly anyagi károkkal is járhatnak. Megelőzhetőek a problémák körültekintő mosási szokásokkal, valamint amint észleltük a hibát, forduljunk szakemberhez és kérjük a segítségét!

Mosógépszereléssel kapcsolatos gondjaival, forduljon hozzám bizalommal elérhetőségeimen és készséggel állok mindenben rendelkezésére!

 

Környezettudatos mosás

A mosógépek ma már minden háztartásban megtalálhatóak, hiszen a ruháink, ágyneműink, törölközőink mosása rendszeres tevékenységet jelent. A mosógépek meghibásodása éppen ezért komoly probléma lehet egy családban, hiszen a kézzel történő mosás jóval több időt és mosószert használ el. Ügyeljünk mosógépünk épségére, hogy sokáig segíthessen ruháink tisztán tartásában!

A környezettudatos mosás nem csupán ruháinkat óvja, hanem mosógépünkre is jótékony hatással van, emellett pénztárcánkat is kímélhetjük az energiatakarékossággal. A normál szennyezettségű ruhák esetén használjuk a rövid program funkciót. Érdemes alacsonyabb hőfokra állítani mosógépünket, mert a mai mosószerek már kisebb hőmérsékleten is hatékonyak lehetnek. Ha mosni kezdünk, figyeljünk oda a ruhák mennyiségére, ne indítsuk mosógépünket félig üres tartállyal.

Ha Ön is szeretne odafigyelni mosógépe épségére, válassza az energiatakarékos, környezettudatos mosást mindennapjaiban! Ha meghibásodott mosógépe, vagy karbantartásra szorul, keressen fel bizalommal mosógépe szakszerű szervizelésére!

 

 

 

 

 Mosógép meghibásodások: Leszakadt dob

A rendszeres mosás során gépünk a folyamatos igénybevételnek köszönhetően meghibásodhat, elöregedhetnek bizonyos alkatrészek, valamint előfordulnak olyan esetek is, hogy a hiba a tulajdonos figyelmetlenségéből adódik.

A mosógép meghibásodások között a dob leszakadása gyakran köszönhető annak, hogy a tulajdonos a kelleténél nagyobb mennyiségű és súlyú ruhaneműt pakol a gépbe, és a terhelés következtében leszakad a dob. A leszakadt mosógép dob igen veszélyes lehet a gép működése során, hiszen óriási károkat és ezzel megterhelő anyagi kiadásokat eredményezhet, ha a centrifugában vagy a motorban is kár keletkezik a hiba következtében. Amennyiben észleljük, hogy valószínűleg leszakadt a mosógép dobja, égett szagot és rendellenes működést figyelhetünk meg. Ilyen esetben azonnal forduljunk szakemberhez, aki gondoskodik és intézkedik a továbbiakban a javítással kapcsolatban, valamint szélsőséges esetben javasolja az új gép beszerzését.

Mindig ügyeljünk, hogy a megfelelő mennyiségű ruha kerüljön a mosógépbe, amely nem jelent különösebb megterhelést, valamint mosógépe meghibásodása esetén keressen minket bizalommal elérhetőségeimen és készséggel állok rendelkezésére!

További hasznos tanácsok a mosógép használatához

 

A mosógép minden háztartásban alapvető felszerelésnek számít manapság. A mai modern berendezések használata egyszerű, ugyanakkor számos speciális programmal rendelkeznek. Mindemellett jó, ha ismerünk és alkalmazunk néhány olyan egyszerűen elsajátítható praktikát, melyek segítségével mosógépünk nem fog idő előtt elhasználódni.

 

  • Minden mosás után hagyjuk nyitva a mosógép ajtaját, hogy elkerüljük a nem kívánt penész megjelenését.
  • Soha ne pakoljunk túl sok mosnivalót a gépbe, mert a túl nagy mennyiség és súly csak fölöslegesen terheli a gép szerkezetét.
  • A vízkő a mosógép örök ellensége, ezért ne várjuk meg, míg szétroncsolja a szerkezetét, hanem időnként végezzünk ecetes vízzel üres mosást.

 

Ha mégis bekövetkezne a baj, akkor sincs ok az aggodalomra, forduljon hozzám bizalommal, és én gondoskodom róla, hogy újra hatékonyan működjön mosógépe! Mosógépszereléssel kapcsolatos kérdéseivel bátran keressen, készséggel állok mindenben rendelkezésére!

 

 

Ön jól csinálja?

A mosás, a mosógép használata mindennapos dolog, ám mégis vannak, akik nem ismerik azokat a praktikákat, melyek mindennapos gyakorlásával nem csak a ruhák, de a mosógép élettartamát és épségét is megóvhatják, illetve meghosszabbíthatják.

mosógépszerelő

  • Már a vásárlásnál ügyeljünk arra, hogy energiatakarékosság szempontjából az elöltöltős mosógépek ideálisabbak, főleg ha nagy a család, mert kapacitásuk nagyobb, mint a felültöltős modelleké.
  • Ehhez kapcsolódóan inkább ritkábban mossunk, de akkor teljesen töltsük meg a gépet. Így havonta akár 20 kWh energiát is megtakaríthatunk. Ma már léteznek a változó igényekhez igazodó fél vagy napi mosásra állítható, víz-és energiatakarékos programú mosógépek is.
  • Mosás után mindig takarítsuk ki az adagoló rekeszeket, mert a mosószer maradványa eltömítheti a nyílásokat.
  • Időt és fáradtságot spórolunk, ha a nagyobb textíliákat összehajtogatva tesszük a gépbe, így több fér bele és kevésbé gyűrődik az anyag.
  • Érdemes 3-4 havonta karbantartást végeztetni és eltávolíttatni a vízkövet, lerakódásokat.

Legyen körültekintő a hétköznapi teendők során is, hogy növelje háztartási gépei élettartamát! Mosógépszereléssel kapcsolatos bővebb tájékoztatásért forduljon hozzám bizalommal!

mosógépszerelő 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így lesz hosszú életű a mosógépe!

 

A mosógép minden modern háztartás alapdarabja, nem hiányozhat egyetlen fürdőszobából, vagy mosókonyhából sem. Egy sokfunkciós modell sokáig hasznos eleme lehet a háztartásnak, de hiába a drága berendezés, ha idő előtt tönkremegy. Néhány hasznos tanács Önnek is segítségére lehet abban, hogy mosógépe hosszú életet érjen meg és ne kelljen rendszeresen mosógépszerelőt hívni.


Válasszon okosan mosószert, és ha lehet, egyáltalán ne használjon öblítőt. Az öblítő rendszeres, és nagy mennyiségű használata olyan lerakódásokat idéz elő a mosógépben, melyek egy idő után bebüdösítik a textíliákat.

A mosógép szűrőjét havonta egyszer vegyük ki és tisztítsuk meg, mert ha túlságosan eltömődik, már nem lesz képes felfogni a szennyeződéseket, azok pedig bejutnak a szivattyúba és eltömítik azt.

Havonta egy magas hőmérsékletre állított tisztítómosás szükséges ahhoz, hogy a mosógépből eltűnjenek a lerakódott szennyeződések és a baktériumok is.

A rendszeres és alapos karbantartásnak köszönhetően mindenképpen ritkábban lesz szüksége mosógépszerelő segítségére, ám ha bizonytalan berendezése helyes működésében, érdemes szakszerű mosógépszerelés mellett döntenie. Keressen bátran!