mosopor

A mosógépszerelő hasznos tippjei:


A mai mosógépek szinte maguktól működnek. Az embernek csak annyi a dolga, hogy feltöltse az adagolójukat mosóporral és öblítővel, majd a mosás végén kivegye a ruhákat - amelyeket ideális esetben a gép már meg is szárított.

Ezeknek a mindent tudó készülékeknek azonban borsos az ára, élettartamuk pedig ritkán haladja meg a korábbi, strapabíró mosógépekét.Érdemes hát mindent megtennie azért, hogy legalább még néhány évig a segítségére legyenek a mosásban.

 


A mosógépszerelő tanácsa:


A következő praktikákkal ez könnyen megy majd! Talán nem is gondolná, de a túl sok mosóporral sokat árthat a mosógépének. Ha túladagolja a mosóport, ahelyett, hogy a dobba kerülne a mosószer, a szemcsék összetapadnak, lerakódnak az adagoló falán, ott megkövesednek, és a mosópor dugulást okoz.

A túladagolás emellett a centrifugaprogram kihagyását is eredményezheti. Ha hajlamos a kelleténél több mosóport használni, legalább kéthavonta tisztítsa ki alaposan a mosógép adagolóját! A fiókot a készülék típusától függően annak egyszerű megdöntésével, esetleg egy csillagcsavarhúzó segítségével szerelheti le, amelyet aztán forró vízzel alaposan mosson át, és egy kefe segítségével szabadítsa meg a lerakódott mosószerektől.

Jósoljon a ruhákból!

Akár hiszi, akár nem, nem feltétlenül szükséges furcsa zajokat, vagy szagokat éreznie, ahhoz, hogy tudja, valami nincs rendben a mosógépével. Elég csak megfigyelni a mosás végén a ruhákat, hogy tudjuk, valami nem stimmel.

  • Első jel: a ruhák foltosak maradnak. Ezt bizony a mosószer túladagolás okozza. És ez mit jelent? Azt hogy, a túl sok mosószer lerakódott az adagoló falán, ezzel dugulást okozva, a dugulás pedig meggátolja, hogy a mosószer a dobba jusson.
  • Második jel: nem érezni a mennyei öblítő illatát, amit gondosan kiválasztott. Itt hasonló lehet a helyzet, eldugult az öblítő tartályának kifolyócsöve. Mit jelent ez? Egy bezárt rendszernél könnyen megtelepedhetnek a penészgomba spórái, melyek megtelepednek az öblítő tartályában, és az öblítő szer vagy nem jut be a dobba, vagy teljesen rossz szakaszban csordogál le, és így kimosódik a ruhákból.
  • Harmadik jel: vízkődarabok a frissen mosott ruhán. Ez már arról árulkodik, hogy a mosógép dobja annyira vízköves, hogy centrifugálás közben is könnyen leválnak róla az apró vízkődarabkák.

 

Ha ezen jelek bármelyikével találkozik, oldalamon hasznos tanácsokat olvashat, valamint forduljon hozzám szakszerű mosógép szerelésért!