Mosógép tisztítás:

A mosógép szűrőit évente három-négy alkalommal érdemes megtisztítanod, ebben ugyanis könnyen összegyűlhetnek a papírzsebkendő-maradványok, a zsebekben maradt pénzérmék, csatok, gémkapcsok, gombok.

A szűrőt általában a mosógép alján, egy fedőlemez mögött találja - a szerelés előtt érdemes alaposan tanulmányozni a gép használati utasítását, ahol azt is részletezik, hogy hogyan veheti ki. A szűrőt a tárgyak eltávolítása után alaposan öblítse át forró vízzel, és mossa át egy kevés mosogatószerrel, hogy a zsíros lerakódásoktól is megszabadíthassa. Mielőtt visszacsavarná, a nyílását is tisztítsa ki, például egy használt fogkefével.

 

Időnként a víztömlő szűrőjét is ellenőrizze, hogy nem rakódott-e le túl sok vízkő. Elsőként zárja el a vizet a fürdőszobában, majd csavarja le a vízcsapról a műanyag csövet - ha kézzel nem megy, használjon fogót -, vegye ki a szűrőt, és áztassa egy órán át 20%-os ecetben, ami leoldja majd a vízkövet.

 

Ha nem mer hozzányúlni a mosógép vízcsövéhez, inkább hívjon szerelőt! A szűrők tisztítása után egy rövid öblítő programmal, de ruha nélkül mossa át a gépet.

szuro

 

A mosógép rejtett szennyeződéseinek tisztítása

Mosógépünk alaptartozéka háztartásunknak, amely jelentősen megkönnyíti a házimunkát, azonban ezt gyakran már csak akkor ismerjük fel, ha meghibásodott vagy teljesen tönkrement gépünk, ezért kiemelten fontos, hogy rendszeresen gondoskodjunk a karbantartásáról, tisztításáról.

A mosógép karbantartás során elsődleges, hogy megelőzzük, vagy a már meglévő szennyeződéseket, penészfoltokat eltüntessük, azonban ez elsősorban a látható problémákra korlátozódik, ugyanakkor idővel észleljük, hogy a gép mosási teljesítménye romlik, a ruháink már nem lesznek makulátlanul tiszták, valamint furcsa szagokat kezd árasztani a szerkezet.

A mosógép láthatatlan zugaiban, alkatrészein, hasonlóképen a megszokott esetekhez, könnyedén felhalmozódhatnak a szennyeződések, mosószermaradék, valamint a pangó víznek köszönhetően a penész is elszaporodhat, ezért érdemes otthon házilag vagy szakértő segítségével a szükséges tisztítási folyamatokat elvégezni:

  • A mosógép üst oldalába vezető gumicső, valamint az üstből a szivattyúba vezető gumicső
  • A lúgszivattyú
  • A mosógép kivezető gégecsöve
  • A mosógép szűrői

Gondoskodjon megfelelően mosógépe állapotának megőrzéséről és keressen bizalommal elérhetőségeimen, mindenben készséggel állok rendelkezésére!